Project Description

Realizare iluminat arhitectural pentru Catedrala Catolica din Iasi

Catedrala „Sfânta Fecioară Maria Regină” din Iași este cel mai mare locaș catolic din oraș, fiind ridicată în perioada 1993-2005.

Inițiativa construirii acesteia a venit în 1990, o dată cu faptul că vechea catedrală devenise neîncăpătoare. Este realizată în stil arhitectural modern, în formă sferică prelungită în colțuri de stea, iar de sus are aspectul unei coroane regale.

Interiorul este atracția principală și punctul forte al bisericii. Cele 24 de ferestre ogivale, vitraliile, mozaicul, altarul, orga și tot ce poți vedea aici este executat la un nivel magistral. De asemenea, în afară de acest grandios interior, la subsol se află o sală de conferințe, fiind locul folosit inițial pentru slujbe.

Face parte din ansamblul Episcopiei Romano-Catolice din Iași, alături de Palatul Episcopal și vechea catedrală. Datorită acusticii foarte bune au loc adesea concerte, experiență ce merită încercată.

Detaliile proiectului

DATA

noiembrie 8, 2020

CLIENT

Complexului Muzeal Național “Moldova”

TIP PROIECT
CONTRACTOR

Philips

Galerie foto

Catedrala Catolică Iași
Catedrala Catolică Iași

Echipamente și instalații electrice

Vă ajutăm în alegerea soluției optime din punct de vedere tehnic și economic, conforme cu cerințele și necesitățile proiectului dvs.

CERE O OFERTĂ

Durează doar câteva secunde!