Project Description

Muzeul Municipal Iași a fost înființat în anul 1920 la inițiativa lui Gheorghe Ghibănescu și a funcționat până după cel de-al Doilea Război Mondial. Primăria Iașului a decis reînființarea muzeului în Casa Burchi-Zmeu, pentru reabilitarea clădirii obținând fonduri europene nerambursabile.

Imobilul ce găzduieşte Muzeul Municipal şi-a recâştigat valoarea istorică prin restaurare şi consolidare. Aflată iniţial într-o avansată stare de degradare, clădirea Burchi – Zmeu a trecut printr-o transformare majoră, iar acum, la final, redă Iaşului un important monument, martor al istoriei oraşului. Prin intermediul proiectului s-au desfăşurat lucrări de consolidare a structurii şi de restaurare a clădirii pe o suprafaţă desfăşurată, etaj şi parter, de aproximativ 1000 de metri pătraţi. Au fost păstrate cât mai multe din elementele de construcţie originale sau au fost refăcute după modelul istoric, aşa cum este cazul ornamentelor arhitecturale exterioare. De asemenea, în cadrul proiectului s-au modernizat căile de acces, curtea interioară şi racordarea la reţelele de utilităţi.

Detaliile proiectului

DATA

noiembrie 8, 2020

CLIENT

Primaria Municipiului Iasi

TIP PROIECT
CONTRACTOR

Primaria Municipiului Iasi

Galerie foto

Muzeul Municipal Iasi
Muzeul Municipal Iasi
Muzeul Municipal Iasi

Echipamente și instalații electrice

Vă ajutăm în alegerea soluției optime din punct de vedere tehnic și economic, conforme cu cerințele și necesitățile proiectului dvs.

CERE O OFERTĂ

Durează doar câteva secunde!